Informacije
Za više informacija o našim malim oglasima, proverite sledeće linkove.
Oglas prvi na Google Politika privatnosti Uslovi i uputstva za dodavanje oglasa Pitanja i odgovori Razmena linkova
Dobrodošli na Prodajemkupujem.org! Prijavite se Vi ste novi na sajtu ? Registrujte nalog
Kategorije


Popularne rase pasa u Srbiji

Koje su popularne rase pasa za čuvanje u Srbiji ? Prodaja pasa i dalje je u porastu. To je podatak koji smo dobili na osnovu statistike oglasa. Takođe, prema informacijama koje smo prikupili iz više poznatih poznatih odgajivačnica u Srbiji, u 2015/2016 godini zabeležen je porast prodaja i kupovina pasa. Popularne rase pasa u Srbiji nisu ravnomerno raspoređene po regionima, što je vrlo čest slučaj i u ostalim zemljama.

 

 sibirski haski

 

Želeli smo da saznamo koje se rase pasa najviše kupuju, koje su rase pasa (pasmine) najbolje za čuvanje u stanu ili kući i koje pse ljudi najviše traže ?

Analiza je takođe sprovedena na osnovu pretrage oglasa ProdajemKupujem.Org u periodu januar - decembar 2016 godine.

Oglašivači pasa s jedne i posetioci sajta s druge strane koji traže pse na oglasima su kreirali TOP 10 listu pasa. Uskoro ćemo napraviti novu anketu za ocenjivanje rase pasa.

 

Statistika prodaje i kupovine pasa na TOP 10 listi Prodaja Psa izgleda ovako:

 

TOP 10 PSI

 

  • 1. Staford
  • 2. Haski (sibirski)
  • 3. Kovrdžavi bišon
  • 4. Zlatni retriver
  • 5. Šar - pej
  • 6. Cane Corso (Kane korso)
  • 7. Maltezer - Malteški pas
  • 8. Akita Inu
  • 9. Nemački ovčar
  • 10. Rotvajler

 

Ova lista popularnih pasa biće ažurirana već krajem ove godine pa ćemo imati kompletan spisak svih aktuelnih rasa pasa kod nas.

U pse koji su pogodni za čuvanje u stanu i koji su manje zahtevni spadaju (maltezeri, jorkširski terijer, kovrdžavi bišoni i drugi). Najbolje je psa birati prema mogućnostima i ne privikavati psa na uslove koji nisu adekvatni niti svojstveni njegovoj rasi.

Tako na primer, veoma je teško čuvati sibirskog haskija u stanu. Ma koliko god stan bio prostran, biće pretesan za ove živahne, znatiželjne pse kojima je prirodno stanište surovo i prostrano. Haski traži prirodne uslove, veliki dvorišni prostor za istrčavanje, normalan razvoj ... a sve to u stanu se ne može ostvariti. S druge strane, razne vrste pudlica su zgodne za stan, garsonjeru i šetnje po gradu.

Zanimljivo je i to da se kupci sve više odlučuju za kupovinu pasa na internetu, putem oglasa za pse.

 

Kako kažu odgajivači pasa, nema nikavih problema kod prodaje i novi vlasnici pasa rado prihvataju slanje pasa (dostavu) umesto ličnog preuzimanja.

Na ovaj način, kada se ima veliki izbor i ponuda pasa na oglasima, može se relativno lako kupiti pas iz bilo kog grada ili mesta u Srbiji.

Mi vam ipak preporučujemo da bilo kakvu kupovinu obavite tek nakon što se detaljno uverite u regularnost oglasa, kao i u ličnom razgovoru/dogovoru sa oglašavačem - prodavcem psa.

Zdravo! Prijavite se više
Naslovna Pronađi oglas Moj nalog Moja obaveštenja Moji lični podaci Moji oglasi Pošaljite mejl Pozovite
Prilagođena pretraga
Ključne reči
Kategorija
Lokacija

Zemlja

Region

Grad

Fotografije
Cena

Cena:

-
Napredno
Očisti pretragu